[one-half] [hr-invisible-small /] +38111 2318464 | inbox@dentin.rs [/one-half] [one-half class="alignright" last] [social/] [/one-half]
bclose

Kako animiramo najmlađe pacijente?

Sa posetama stomatologu treba početi što pre. Pre pojave bilo kakvih problema, kako biste dete navikli da odlazak stomatologu nije nešto loše i stresno, već sasvim normalna stvar. Danas delimo sa vama iskustva o tome kako to radimo u Dentinu.

Mi znamo da je poseta stomatologu za mnoge jako stresna. Kako za starije tako i za one najmlađe. Jako je bitno, ako ne i najbitnije, da svoje dete odvedete stomatologu pre pojave bilo kakvih problema. Praksa u našoj ordinaciji je da se „družimo“ sa decom. Dete dođe da vidi kako kod nas može biti lepo, kako imamo specijalne četkice i paste, kako stolica može „da se vozi, da prska, da duva“ … Onda zamenimo uloge, mi budemo pacijenti, a oni zubari. Sve to činimo kako bi oni sutra i ako imaju neki problem, sami tražili roditeljima da dođu, jer znaju da kod nas postoji neko ko može da im pomogne.

Ukoliko se ipak desi da dete prvi put dolazi sa problemom, to tim slučajevima problem rešavamo odmah ali na najmanje stresan način, bez bola, uz dosta priče i rada na etape. Nekada je potrebno i više poseta pre nego što dete sedne u stolicu. Različitu decu različito pripremamo za druženje. To nije više pitanje ni kako oni vide nas već kako vide ordinaciju i svu tu „skalameriju“ u njoj. Često prvi pregled vršimo u čekaonici.

Ovakvim pristupom stiče se obostrano poverenje. To poverenje dovodi do toga da vaše dete dolazi kod nas na igru i druženje.Time se stanje usta i zuba prati od samog početka, pa se eventualni problemi rešavaju u inicijalnoj fazi kada je sve lakše i manje bolno. Iz iskustva možemo da kažemo da je to i najlepše i najiskrenije poverenje koje mi kao lekari možemo da steknemo.

About "Aleksandra Sibinović"

No Comments

Post a Comment